娛樂

2019年12月12日

2019/11/20 (週三) 12:00上午

46歲蔡少芬成功追仔 張晉:再唔封肚就我封

蔡少芬(Ada)以46歲之齡成功陀第三胎,丈夫張晉昨日在微博報喜,Ada在上周五(15日)誕下兒子,成功追仔!張晉在微博上載一家五口合照,並留言:「母子平安,歡迎張樂兒來到張家,我們平安回家啦!」

蔡少芬與內地武指出身的張晉在2008年結婚,婚後育兩位女兒,近年張晉事業起步,2014年憑《一代宗師》奪得香港電影金像獎最佳男配角,在台上公開多謝太太,二人一直以來都十分恩愛,Ada曾自爆2010年拍攝《後宮甄嬛傳》時小產,多年來努力追仔但未能成功,但今年初意外懷孕,令二人喜出望外!
見到BB好感動
張晉接受訪問時直言並沒有想過會再有小朋友:「封啦封啦(指封肚),再唔封就我封啦!BB出世有8磅2安士,好大隻好健康!」蔡少芬就說:「見到BB好感動同眼濕濕,好感恩又好興奮,多謝上天畀咗一個寶貴嘅產業我,就算生多個都唔會減產!」

;