即時

2019年10月18日

2019/10/10 (週四) 01:30上午

鄧麗欣圓夢孖MIRROR拍劇

ViuTV昨日假九展舉行節目巡禮發布會,公布明年重點製作,包括6套電視劇,分別是由鄧麗欣(Stephy)與MIRROR成員Ian主演的《男排女將》、徐天佑主演的《二月廿九》及鄭浩南回歸之作《地產仔》等。談到圓夢拍排球主題劇,問酬勞是否豐厚?Stephy笑謂:「講夢想就好少講酬勞啦!難得遇到好劇本。」而劇中,她演教練偶有落場打波,主力是MIRROR成員打,她打趣道:「我終於明白點解大家當年對Cookies咁頭痕,我都分唔清MIRROR成員。(男友王子定姜濤靚仔?)你哋話呢?我一定偏心㗎,但唔會畫公仔畫出腸。」

李麗珍為新戲減肥

麗珍(珍妹)、葉蘊儀和張慧儀再次合作,於劇集《娛樂風雲》組成「開心婦女組」,珍妹透露已近煞科,演員們紛紛「萬歲」請食乳豬、乳鴿及蛋撻,令她增肥不少,她說:「最近接咗復出嘅第一套電影,月底正式開工,係講香港低下階層嘅故事,所以最少要減5磅。」

;