娛樂

2019年9月16日

2019/08/20 (週二) 12:00上午

農夫令容祖兒 笑到跪低

容祖兒前晚紅館演唱會舉行第14場,除了邀得張智霖(Chilam)及農夫擔任嘉賓外,心情靚爆的她更與台下的胞弟容逸恆對唱。當晚,農夫甫上台即上演一場棟篤笑, C君抵死稱要向觀眾道歉,皆因之前的嘉賓是張學友、劉德華、古天樂,祖兒則叫他們聽聽觀眾反應,未料兩子笑謂:「今時今日鬧同讚啲聲係差唔多。」其後C君又自嘲是垃圾,令祖兒笑到肚攣起唔到身。

到Chilam上台,祖兒即爆兩人是「同居關係」,她解釋:「不過係唔同層,我哋住同一座大廈, 喺停車場同電梯見得最多。好多謝Chilam拍緊賀歲片,都請幾個鐘(假)嚟支持我,仲攜眷出席。」Chilam則謂囝囝於電梯撞過她幾次,仲表現得好怕醜,他說:「佢問我『Who is she?』我答佢『She is a diva. 香港天后』I’m proud of you,係緣分令我哋Friend咗。」

;