2020年11月24日 

黃心穎港姐資格受質疑 朱玲玲:由無綫去決定

2019-05-06 (週一)

多位歷屆港姐朱玲玲、向海嵐、曹敏莉與張名雅等,前晚出席《慧妍雅集37周年慈善晚會2019》,再度榮升嫲嫲的朱玲玲,一提到兒子霍啟剛與媳婦郭晶晶再添一女,她就開心表示:「係呀,多謝大家,第三個孫女喇,依家有一個孫仔、兩個孫女。」問到小孫女似爹哋還是媽咪?朱玲玲笑言:「全部都似晶晶,可能晶晶啲Genes強壯啲。」
對於近日「安心偷食」的女主角黃心穎,被網民提議褫奪其港姐亞軍資格,身為大師姐的朱玲玲坦言:「呢啲我冇留意,同埋佢唔係慧妍雅集嘅會員,就唔講咁多,個后冠係無綫畀佢,應該由無綫去決定。」至於與黃心穎同屆的冠軍張名雅則表示:「呢啲嘢都係留番畀公司決定,自己就唔係好方便講。」
此外,黎諾懿的新節目《懿想得到》亦因黃心穎而受到拖累,昨日他孖住太太出席慈善步行活動,提到現時搵楊明頂替重拍,他透露:「聽日(今日)就會同楊明出發,行程會縮短咗。」問到黃心穎有冇跟他道歉?黎諾懿謂:「冇喇,冇聯絡喇,大家都係大人,好明白做緊啲咩,其實一句對唔住已經唔係最重要。」