2020年12月5日 

鄧佩儀公開揀筍盤男友

2020-07-27 (週一)

鄧佩儀(Gloria)早前為屯門新盤「帝御.金灣」拍攝宣傳短片,片中的她獲兩名型男追求,一個是大隻陽光型男,另一個是事業有成的穩重男士。由於二人各有優點,Gloria大膽表明「兩個都要」,究竟Gloria心目中的理想男友是否真的要綜合這名男士的優點呢?

Gloria說︰「哈哈!我有兩大準則嘅,就係善良、幽默!」數月前,她落區派口罩時,透露身邊有幾位單身的醫生朋友,希望疫情過後,可以約出來互相了解一下,暫時互相傳短訊傾偈。不過,Gloria現正忙於投入新劇拍攝,首當女一的她為了角色做了近9小時的筆記,恐怕暫時未有時間談情說愛。

來自加拿大的Gloria,透過選美入行,並一直留在香港搏殺。香港已經成為她的第二個家,現時租樓住的Gloria坦言,也希望在港置業。問到她的理想住宅,她二話不說︰「非常之想喺香港買樓,已家努力儲多啲錢,Dream house 梗係想好似《帝御.金灣》咁!因為我好鍾意個海,附近有海灘簡直夢想成真咁啦。同埋都想係有晒會所同gym,最好係設備齊存就啱晒啦!」近年Gloria劇接接做到冇停手,要「入場」的話,絕對沒有問題!