即時

2018年12月20日

2017/09/26 (週二) 01:02上午

麥美恩狼吻賀林盛斌生日

前日是林盛斌的38歲生日,於出埠工作期間獲陳凱琳、麥美恩、苗僑偉及洪永城等為他舉行生日會,氣氛非常熱鬧。平時出名癲癲得得的麥美恩,更突然興起捉實壽星仔咀對咀激吻,嚇得他一度對住鏡頭求饒說:「我唔想㗎老婆!」希望阿嫂唔好嬲啦!

林盛斌(Bob)出名玩得,之前更試過醉酒失儀狼吻梁烈唯,本月24日Bob正跟麥美恩(Mayanne)、陳凱琳(Grace)、苗僑偉(三哥)及許紹雄等身處曼谷工作,眾人為Bob慶祝38歲生日期間,陸浩明在網上開直播,叫Bob揀一個藝人咀嘴,Bob本來叫大家送飛吻就夠,但High爆的麥美恩就主動行近捉住Bob個頭,出盡力咀埋去,Bob立即衝向鏡頭說:「嘩!點搞呀?我唔想㗎老婆!」Mayanne後來還舔舔脷抹嘴,但Bob就解釋當時Mayanne有用兩隻手指隔住,所以二人並冇真正嘴掂嘴。

咀開有條路,三哥之後更點名叫緋聞男女洪永城和蔡思貝錫錫,男方即尷尬謂:「都叫咗你唔好提啲傷心事。」接着Grace又將蛋糕上的Cream搽落Mayanne塊面,Mayanne為報復馬上攬住Grace面貼面和錫錫,揩到她成面Cream,講到呢場忌廉大戰,Grace就在網上留言說:“No loser, but no winner either. ”