即時

2018年11月13日

2018/09/14 (週五) 01:38上午

郭偉亮捲「恐同風波」感不快 歡迎藍奕邦搵上門

郭偉亮近日捲入「恐同風波」,早前更被藍奕邦大爆是「慣犯」。他前晚現身活動時繼續否認「恐同」,但拒答有關藍奕邦的問題,並謂:「佢有需要可以搵我!」

郭偉亮(Eric Kwok)早前於社交網自爆為ViuTV真人騷《全民造星》錄影時,一度講笑要求學員「出櫃」,結果惹來「恐同」之嫌,藍奕邦更撰長文直斥對方是「慣犯」,甚至大愛同盟總幹事梁兆輝亦促請Eric向公眾道歉!

對於被藍奕邦炮轟,一直避談的Eric前晚出席活動時終於開腔回應,他再次強調自己絕非「恐同」,又說:「只怪自己喺Instagram個Post解釋得唔夠清楚,一句咁爭議性嘅問題,難怪惹同性戀嘅人好敏感,我明白佢哋嘅處境係好大壓力 。」並謂關於藍奕邦一切事情都不會作答,他續道:「由頭到尾都係我哋之間嘅事,如果佢有需要可以搵我,不過佢冇聯絡過我。」Eric直言有為事件感不快,幸獲好友陳奕迅開解,更稱二人患難見真情。