娛樂

2018年7月17日

2018/04/16 (週一) 12:00上午

與「印度劉華」阿米爾汗碰頭 劉德華:大家都咁靚仔

電影《打死不離歌星夢》在港上映中,昨日兩位主演演員來港宣傳,包括有「印度劉德華」之稱的阿米爾汗(Aamir Khan)及同鄉女星薩伊拉華森。真.劉德華亦有現身支持,笑言「大家都咁靚仔」,希望有機會合作,自己亦想到印度開演唱會,而阿米爾汗就表明可以為他伴舞,非常搞笑!

「印度劉德華」阿米爾汗與薩伊拉華森昨日到太古城中心宣傳電影,華仔亦有出席支持,兩大天王碰面自然吸引不少粉絲逼爆商場,場面非常墟冚!兩人在台上一見面即擁抱、握手、合照,華仔說很喜歡對方主演的《來自星星的PK》,又指對方入行比自己早,華仔笑言:「大家應該叫我做『香港Aamir』。」
其後兩人一同受訪,被問到是否覺得與對方相似,華仔即說:「大家都係咁靚仔。」而Aamir就覺得眼神相似,兩人都期待有合適劇本能合作拍戲。至於會否合作唱歌,Aamir就笑言:「我唱歌唔係太好聽,不過可能可以幫華仔伴舞。」他更希望對方能到印度走走;華仔則表示希望到當地開演唱會,Aamir即重申可以為他伴舞,十分搞笑。