娛樂

2018年2月18日

2018/02/14 (週三) 12:00上午

羅仲謙視陳豪為榜樣 狂讚教仔有方

劇集《無間道》現播至中段,反應一般,羅仲謙、廖碧兒、蘇麗珊等劇中演員昨日就為劇集造勢。與楊怡Sweet到爆的羅仲謙就透露已準備好情人節禮物給老婆,又直言在生「狗B」一事上隨緣,但就表示在教育孩子上會以陳豪為榜樣。

羅仲謙、廖碧兒(Bernice)與 蘇麗珊等昨日為主演劇集《無間道》宣傳。羅仲謙表示已準備好情人節禮物給太太楊怡,被問到今年會否送 「狗BB」,他直言︰「我要調理身體先,我哋喺呢方面有默契,一切隨緣,最重要係太太嘅身體同心理狀態。」謙仔又指已跟太太協定好,將來自己只負責跟小朋友玩樂,教育全權由女方處理。他更以鄰居陳豪為榜樣,大讚對方的教育方法值得學習:「陳豪嘅大仔十足藍寶石王子咁,好有教養,快樂又無壓力。」
至於單身的Bernice被問到情人節有冇人約,她坦言:「應該有好多朋友都未知我返咗嚟,咁單身女仔有邊個唔想人約呀?我一直都有認識新朋友,但因為成日飛嚟飛去,冇機會深入認識。」她又指不介意男友是其他國籍:「當然識中文或者英文會好啲,但如果講其他語言嘅,我咪去學囉!」