即時

2018年12月20日

2017/08/14 (週一) 01:06上午

孖龔嘉欣拍新劇 張振朗不怕女友嬲

備受無綫力捧的張振朗,憑住劇集《踩過界》谷一夏(Gogo)一角上位,據《e+娛樂》報道指無綫已計劃全力催谷他做一線小生,在9月開拍新劇《堅離地對堅離地》孭重飛,並再與緋聞女友龔嘉欣合作,對於正印女友陳芷尤會否呷醋,他即大讚對方:「佢善解人意唔會嬲!」

上月正式踏入30歲的張振朗,憑《全職沒女》以及《踩過界》的精湛表現,令他人氣急升!據《e+娛樂》報道指無綫已計劃今年內力谷張振朗做一線小生,並於新劇《堅離地對堅離地》孭重飛。對此,張振朗回應說:「公司畀機會我,自己都要好努力去做好。」他透露新劇中將扮演宅男,更坦言不怕為角色扮醜:「造型一定唔會係靚仔,其實自己都唔想咁四正,甩皮甩骨仲好。」此外,問到新劇再與緋聞女友龔嘉欣合作會否怕正印女友陳芷尤嬲,他謂:「我唔驚,傳過即係唔係真,即係唔會再傳多鑊。Apple(陳芷尤)係我好朋友嚟,佢善解人意唔會嬲。」