娛樂

2017年11月23日

2017/11/15 (週三) 12:00上午

唔覺卓林變質 劉萬儀欲勸讀大學

吳綺莉女兒卓林早前出櫃,與女友Andi愛得高調,不過有指對方視卓林為「提款機」,令離家出走的卓林與吳綺莉關係再趨惡劣,上月底吳綺莉更因閉門失竊報警。卓林好友劉萬儀昨日出席活動時直言有見過Andi,但不覺得卓林與她拍拖後變質。

翁靜晶大女劉萬儀昨日現身化妝品牌活動,被問起好友卓林的近況,她坦言稍後將與對方慶祝生日,講到會否勸她返屋企,劉萬儀說:「佢有自己思想,我可以勸佢,但唔會強迫佢做一啲嘢。(勸佢乜嘢?)我會建議佢追求教育,返大學。」又表示對方的母女關係要靠雙方自然修補。她直言見過卓林的女友Andi,覺得對方只是普通人一個,亦不清楚卓林養她的傳聞是否屬實,但她覺得卓林現時都如過往般生活,仍舊會去食麥當勞。報道指卓林拍拖後性格變質,跟她一起長大的劉萬儀卻不同意,並謂:「佢不嬲都係咁,背後嗰面未必人人睇到,其實同我細個一樣。」
同場亦有屢傳好事近的茍芸慧(茍姑娘),有指她身形圓潤、孕味甚濃,她卻說:「大家傳咗太多嘢,冇嘢講先會咁講,我明嘅。」不過茍姑娘指男友陸漢洋正忙於港、澳的賽車賽事,自己都會幫手,加上本身有其他工作在身,暫時完全冇求婚及結婚打算 。